Header Ads

Android Bellek Neredeyse Dolu Sorunu Çözümü

Android telefon kullanan kişilerin genel anlamda karşılaşmış olduğu en büyük sorunlardan birisi Hafıza neredeyse dolu sorunudur. Bu probleminin sebebi sizin yüklediğiniz onlarca uygulama , müzik ve bu biçim dosyalardan dolayı telefon hafızanızın dolmasıdır. Peki bu problemi iyi mi ortadan kaldıracağız diyorsanız bu problemi çözmek için bir oldukca yol bulunmaktadır. Size en kolay çözüm hangisi gelirse onu uygulayıp hafızanızı fazlalaştırabilirsiniz.

Uygulamalar ile telefonda yer açmak

Ilk olarak telefonunuzda bellek kalmadığında Google play’den birkaç uygulama indirip bu tarz şeyleri telefonunuza kurmanız gerekir. Mesela CleanMaster uygulamasını telefonunuza indirin, arkasından çalıştırın. Sisteminizdeki boş verileri silip size kafi alanı elde edecektir.
Bu virüs uygulamaları da işimize yaramıyorsa  belki de mesele önbelleğinizde bulunan boş dosyalardır. Bu dosyaları silmek için bilgisayarınıza USB kablosu ile telefonunuzu bağlayın. Peşinden boş resimleri ve mp3 dosyalarını silin. Kesinlikle minimum 100 MB veri açılacaktır.

Verileri bulutta yedeklemek

İnsanların hafıza dolu sorunları çıkması arkasından yeni uygulamalar ortaya çıkarıldı. Mesela bulut sunucular. Google’ın bulut servisi Drive’dır. Google Drive yardımıyla çektiğiniz fotoğrafları oraya yükleyip telefon hafızanızda daha çok yerin kalmasını sağlayabilirsiniz. Kısaca eğer çektiğiniz her şeyi Google Drive’a yüklerseniz siz müdahale etmediğiniz sürece sonsuza kadar orada yedeklenir ve telefon hafızanızı kullanmaz.

Oynamadığınız, kullanmadığınız uygulamaları silin

Telefon hafızasını dolduran en büyük sebeplerden birisi de oynanmayan oyunlar ve kullanılmayan uygulamalardır. Bu oyunları silip sizde hafızanızda büyük bir yer açabilirsiniz.

Hiç yorum yok